DANAK akkreditering med mapping af temperatur

Mapping af temperatur

Vi er akkrediteret af DANAK inden for områderne tryk, temperatur, fugt,
gasser og lufthastighed. Du kan samle dine kalibreringsopgaver hos os. Via vores samarbejdspartnere kan vi tilbyde akkrediteret kalibrering af mange andre parametre. Desuden kan vi tilbyde at komme ud til din virksomhed og kalibrere dataloggere eller andet måleudstyr on-site.

Hos Buhl & Bønsøe finder du alt det udstyr og de funktioner, du skal bruge, for at foretage korrekt og præcis mapping af temperatur; herunder eventuelle alarmfunktioner. Vi er DANAK akkrediteret. Læs alt om mapping af temperatur her, så du hurtigt og sikkert kan gennemføre din dokumenterede kontrol i dag.

Har du brug for mapping af temperaturer?

Der kan være flere situationer og brancher, hvor det er relevant med mapping af temperatur. Hos Buhl & Bønsøe finder du masser af kvalificeret elektronisk udstyr til formålet. Mapping af temperatur med akkrediteret kalibreret måleudstyr kan eksempelvis foretages i:

  • Kølerum, kølelagre & køleskabe
  • Frysere, fryseskabe & frostrum
  • GMP opbevaring
  • -80°C frysere
  • Klimaskabe

Hos os kan du leje måleudstyr med akkrediteret måling til mapping, hvor du får mulighed for selv at lave rapport. Vi tilbyder løsninger inden for mapping af temperatur (temperatur mapping) og fugt i lagerrum, mapping af kølelagre, mapping af køleskabe, mapping af kølerum og mapping af klimaskabe. Mapping udføres i henhold til internationale standarder. Vi har derfor også alt inden for termisk validering.

Har du brug for en temperatur mapping af kølerum eller mapping af køleskab, GMP opbevaring, står vi desuden klar med rådgivning i forbindelse med planlægning, dataindsamling og afsluttende rapportering. Vores erfarne kalibreringsteknikere og kalibreringskonsulenter hjælper dig på vej med den helt rigtige løsning.

Mapping af kølerum og fryserum

En af vores spidskompetencer er mapping af temperatur i kølerum og fryserum; noget der er påkrævet ved opbevaring af gods der kræver et kontrolleret miljø. Vi laver en fuld rapport over dit kølerum og opsætter dataloggere, så du konstant via datalogning kan monitorere temperatur og fugtforhold i dine kølerum. Få blandt andet følgende fordele ved at rådføre dig med Buhl & Bønsøe:

  • Vi benytter kvalificeret udstyr
  • Vi overholder CRF part 11
  • Vi opsætter trådløse dataloggere
  • Vi udfører akkrediteret kalibrering
  • Vi kalibrerer indenfor måleområdet -90°C til +650 C°

Har du spørgsmål, eller ønsker du en uforpligtende samtale om, hvad vi kan gøre for dig, må du endelig henvende dig. Vores dygtige personale sidder klar med råd og vejledning. Kontakt os i dag; så finder vi sammen den rette løsning for dig.

Mapping af temperatur

Mapping af temperatur (temperatur mapping) udføres for at afgøre, om et lagerområde kan opretholde en temperatur indenfor de fastsatte grænseværdier; det kan for eksempel være, hvor der opbevares lægemidler. Altså frysere, køleskabe, lagerrum, inkubatorer og så videre. 

I forbindelse med mapping af temperatur opsættes temperaturfølere i hele lokalet for at undersøge, om de fastsatte værdier opretholdes. Lagerlokaler undersøges yderligere i forhold til åbning af dør (f.eks. i fryser eller køleskab), strømsvigt, ventilationssvigt mm. Dette gøres for at undersøge, om enheden opfører sig, som den skal, i forhold til de prædefinerede parametre og for at finde den rette lokation for opsætning af overvågningssystemet, f.eks. dataloggersystemet.

Under temperatur mapping optager og kortlægges temperaturen. Det kan godt være, at du mener, temperaturen er den samme overalt i din lille fryser, dit store kølerum eller dit lagerrum. Men du vil blive overrasket over at se, at temperaturen kan svinge op til 10 °C fra ét sted til et andet. Temperaturen i hjørner er højst sandsynligt forskellige fra temperaturen i midten af det sted, hvor målingerne foretages. Det er et velkendt faktum, at kold luft falder og varm luft stiger – og derfor vil temperaturen i bunden af et koldt lokale, være anderledes fra temperaturen i toppen af det kolde lokale.

Set-punkt

​Tabellen viser gængs laboratorieudstyr og deres grænseværdier:

 

Grænseværdi

Temperaturområde

-80 oC frysere til ekstremt lave grader

-80 oC

-90 til -70 oC

-40 oC frysere

-40 oC

-50 til -30 oC

-20 oC frysere

-20 oC

-25 til -15 oC

Køleskabe

oC

2 til 8 oC

Inkubatorer

22,5 oC

32,5 oC

57,7 oC

20 til 25 oC

30 til 35 oC

55 til 55 oC

Disse setpunkter er vejledende, men hvis temperaturkortlægningen viser et mere passende set-punkt for området, kan den justeres - f.eks. 31,9 °C i stedet for 32,5 °C og give en mere ensartet temperatur inden for de specificerede grænser på grund af følerens placering.

Hvilke test udfører vi under temperatur mapping?

Elektronisk temperaturovervågning indebærer blandt andet temperaturstyrede enheder, som eksempelvis køleskabe, frysere og inkubatorer, hvor der udføres følgende tests:

  • Test af temperaturfordeling (tom)
  • Test af temperaturfordeling (med indhold)
  • Dør-åben test
  • Strømafbrydnings- test​

Nogle lokationer tillader dog ikke, at vi udfører disse tests - f.eks. strømafbrydning og dør-åben test. På lagre et det vigtigt, at tage folk, der bevæger sig rundt i lokalet, loftsventilatorer og døre, der åbnes og lukkes, med i betragtning. Når temperaturen afviger, kan der desuden være flere faktorer at overveje; eventuelle skiftehold skal tages i betragtning, når der udføres temperaturmapping. Der kan også være variation i temperatur alt efter årstid.​


​Det er vigtigt, at du placerer temperaturfølere i hele det område, som du ønsker mappet, for at få et detaljeret billede og for at kunne identificere kolde/varme områder og dermed bestemme, hvor de permanente temperaturfølere skal opsættes.
 

Hvorfor er det vigtigt at lave en temperatur mapping af dit lagerområde?

Et produkts virkning afhænger i høj grad af om det opbevares korrekt. Frugt og grøntsager, som er blevet opbevaret for koldt, kan fryse og derved beskadiges. Vacciner, som opbevares i et køleskab, kan blive for varme eller for kolde, og effekten af medicinen kan derved blive nedsat eller ødelagt. 

Ved at sikre, at alle områder af den temperatur-kontrollerede enhed overholder grænseværdierne, kan produktkvaliteten bevares. Med hjælp fra Buhl & Bønsøe kan du gennemføre en dokumenteret test, der sikrer, at du overholder kravene.

Mapping af temperatur og temperaturovervågning er på den måde uundværlig, når det gælder opbevaring af fødevarer og medicinalvarer. Med vores mapping services kan du være sikker på, at dine temperaturkontrollerede områder mappes korrekt, og at der efterfølgende opsættes det rigtige udstyr til kontinuerlig temperaturovervågning.

Leje af måleudstyr til mapping af temperatur

Vil du være sikker på, at du har udstyret i orden, men synes du ikke, at din temperatur mapping kræver, at du investerer i en masse udstyr, kan du leje dig frem til det. På den måde sikrer du, at du får produkter af høj kvalitet og undgår, at du står med udstyr, der ikke afgiver aktive alarmer, når det er nødvendigt. 

Hos Buhl & Bønsøe kan du altså leje kvalificeret elektronisk udstyr til netop dit behov. Vi har flere typer services, og du kan med stor sandsynlighed finde en, der passer til den form for temperatur mapping, du har brug for. Læs om vores services her.

Hos os får du præcise målinger og udstyr af høj kvalitet. Læs eventuelt mere om Testo Saveris FMS monitoring her.