JK Salater
Tryghed og sikkerhed med trådløse dataloggere
Virksomheden producerer salater og dressinger af høj kvalitet til restauranter, grossister, slagtermestre, fiskehandlere, ostehandlere, delikatesser, sandwichshops, caféer og cafeterier. Virksomheden blev etableret af to brødre, Jan og Kurt, for 26 år siden og har de seneste 11 år haft til huse i en treetagers stor bygning i Slagterboderne midt i Kødbyen.
Sms alarmering i trådløst datalogger system giver stor tryghed og frihed
”Vi går meget op i at vores salater og dressinger laves af gode og rene råvarer, og derfor er det en selvfølge for os, at alle procedurer omkring egenkontrol lever op til den filosofi,” forklarer Jan Pedersen, produktionschef for JK Salater & Dressinger.
Tryghed og sikkerhed med trådløse dataloggere
”Saveris systemet er med til at bakke op omkring vores filosofi. Med den automatiske temperaturovervågning er vi fuldstændigt sikre på, at temperaturgrænserne for opbevaring af vores produkter og råvarer overholdes til punkt og prikke. Det giver en fantastisk tryghed! Tidligere skulle jeg altid forbi fabrikken mindst én gang i løbet af en weekend for lige at tjekke temperaturen i de forskellige frost- og kølerum. Nu ved jeg, at jeg får en sms, hvis der er afvigelser,” siger Jan Pedersen.
Sms alarmering forhindrer dårlige fødevarer
Med installationen har JK Salater sikkerhed for, at en åbnet kølerumsdør ikke først bliver opdaget, når det er for sent og alle fødevarer er dårlige. Stiger eller falder temperaturerne udenfor de definerede grænseværdier, får Jan Pedersen en sms med navn på det kølerum, der er problemer med, og han kan straks tage affære.
Kontrol med kølebilerne via trådløse temperatur dataloggere
Virksomhedens varebiler er ligeledes udstyrede med en datalogger. Når bilerne kommer retur til Slagterboderne overføres data fra loggerne automatisk til en PC, hvorfra Jan kan se, om salaterne har været opbevaret forsvarligt undervejs. ”Hvis det sker, at en af chaufførerne glemmer at tænde for køleanlægget i bilen, kan jeg se, om temperaturen på noget tidspunkt har været oppe over de kritiske grænser. Er det tilfældet, skal leverancerne naturligvis kaldes tilbage,” siger Jan Pedersen.
Ingen tid på dokumentation
Som fødevareproducent får salatvirksomheden jævnligt besøg af fødevarekontrollanterne. Efter installationen af Saveris systemet tager kontrolbesøgene væsentligt kortere tid. ”Alle rapporter ligger klar i pdf lige til at blive printet, og det siger sig selv, at det sparer os for en del tid,” lyder det tilfreds fra Jan Pedersen.
Oplagt valg til fødevareproducenter
Siden JK Salater fik installeret Saveris systemet for godt to år siden, har det sparet virksomheden for en masse arbejdstid, der tidligere blev brugt på manuel temperaturaflæsning samt udarbejdelse af dokumentationsrapporter. ”Samtidig giver systemet en stor sikkerhed, og jeg kan varmt anbefale andre fødevareproducenter at få installeret automatisk overvågning,” fortsætter Jan Pedersen, produktionschef og medejer af JK Salater & Dressinger.