Infrarød temperaturmåler
Infrarød temperaturmåler
Med en infrarød temperaturmåler kan du foretage hurtige temperaturmålinger uden kontakt med elementet. Vores infrarød temperaturmåler er velegnede til temperaturmålinger i fødevarekontrol og til inspektion af bygninger, installationer og arbejdsprocesser.
Infrarød temperaturmåler til håndtering af fødevarer
Selv om dit IR termometer med +/- 3 °C nøjagtighed og eksempelvis en fedtet linse viser -1 °C eller derover, kan du ikke vide dig sikker på at grænseværdien på de +5 °C overholdes!
Infrarød temperaturmåler til måling af temperaturen i fødevarer - fordi nøjagtighed er påkrævet ved egenkontrol og til dokumentation. Alle Testos infrarød temperaturmåler opfylder kravene til HACCP og er godkendt til fødevarer.
Vi har kurser i korrekt måling med infrarød temperaturmåler
Udbytte af Buhl & Bønsøe temperaturkursus
Du bliver i stand til at opnå korrekte og pålidelige måleresultater, og din viden om infrarød temperaturmåer opdateres.
Du lærer om egenkontrol og dokumentation i fødevarebranchen.
Indhold på Buhl & Bønsøe temperaturkursus
- Temperaturmålinger: fejlkilder og faldgruber.
- Valg af måleprincip og termometer.
- Tips til korrekte målinger.
- Egenkontrol og dokumentation.
- Vedligehold og kalibrering.
Berøringsfri digital infrarød temperaturmåler
En af de mange fordele ved infrarøde termometre er, at du ikke påvirker måleresultatet idet hele temperaturmålingen foregår digitalt og trådløst.
Tre hurtige fordele ved en infrarød temperaturmåler
Giver en hurtig indikation af temperaturen Kan måle på følsomme og ujævne overflader
Kan måle på svært tilgængelige områder og i dynamiske processer
Sætter ingen mærker
IR-termometre er energimålere
Det vil sige at temperaturen skal beregnes, ud fra nedenstående formel:
Q = konst. * F * Cs * ε * T4
Emissionstallet som indgår i formlen, findes i tabeller. Emissionstallet er temperaturafhængigt. Det vil sige det ikke er afhængigt af temperaturen.
Temperaturen indgår i formlen som temperaturen i potens T4 (K). Det betyder, at du måler strålingen fra måleemnet og dermed temperaturen.
Infrarød temperaturmåler
Alle emner absorberer elektromagnetiske stråler i form af varme. Og denne varme udstråles igen fra emnet i form af infrarøde stråler. Det er denne stråling instrumenterne opfanger. Strålingen kommer kun fra emnets overflade – derfor er infrarøde målinger berøringsfrie overflademålinger.
Download gratis plakat om måling med infrarødt termometer
Infrarød højtemperaturmåling
Det kan sagtens lade sig gøre at måle høje temperaturer infrarødt, det kræver bare noget bedre måleudstyr end et standard IR termometer. Skal du måle ekstreme temperaturer kan et termometer som Testo 835-1 måle op til 600 grader celsius infrarødt.
Usikkerhed og fejlkilder ved infrarød temperaturmåling
De fleste IR termometre på markedet har en nøjagtighed på +/- 1 til 3 °C.
Hvordan fortolker du resultatet af din måling på kølevarer, der skal opbevares under +5 °C?
a) Hvis dit IR termometer har en nøjagtighed på +/- 1 °C og din måling viser +4 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
b) Hvis dit IR termometer har en nøjagtighed på +/- 3 °C og din måling viser +2 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
FAKTA: Dårlig vedligeholdelse og manglende rengøring af IR termometret øger unøjagtigheden!
Hvis linsen på dit IR termometer er ridset eller fedtet øges IR termometrets unøjagtighed. Erfaringer fra vores akkrediterede laboratorium viser at nøjagtigheden forringes med op til 3 °C. Hvad betyder det for eksemplet ovenfor, hvis fejlen er 3 ºC?
a) Hvis dit IR termometer har en nøjagtighed på +/- 1 °C og din måling viser +1 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
b) Hvis dit IR termometer har en nøjagtighed på +/- 3 °C og din måling viser -1 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
Det er derfor essentielt at vedligeholde og rengøre sit måleudstyr. Regelmæssig kalibrering af måleudstyr er også en absolut nødvendighed for at opretholde fødevaresikkerheden.