Testo 810 luft/IR termometer i lommeformat
På lager
Klik her og læs alt om infrarøde termometre til temperaturmåling. Her får du det fulde overblik over produktsortimentet og anvendelsesmuligheder. Find din temperaturmåler her. En af de største fordele ved infrarøde termometre er deres hurtighed og præcision. De kan måle temperaturen på overflader på få sekunder og med en nøjagtighed på op til 0,1 grader.
På lager
På lager
På lager
På lager
På lager
På lager
På lager
På lager
På lager
På lager
På lager
På lager
Temperaturmåler med infrarød IR termometer
Der er mange fordele ved at benytte den hurtige infrarøde temperaturmåling. Vores måleinstrumenter er specielt velegnede til temperaturmålinger i forbindelse med fødevarekontrol af enhver type. Ir temperaturmåling er eksempelvis også velegnet under inspektion af bygninger samt installationer og arbejdsprocesser.
Et digitalt termometer til madlavning
Temperaturkontrol er et af nøglepunkterne ved egenkontrol af fødevarevirksomhed. Derfor er det vigtigt at have et termometer til fødevarer, der giver en nøjagtig og stabil temperaturmåling ved egenkontrol.
Testo 106 indstikstermometer måler temperaturen i levnedsmidler på kun ti sekunder. Den smarte ”hold” knap gør, at du kan låse temperaturen på termometeret, så du ikke behøver at huske temperaturen til logbogen i hovedet. Udfører du egenkontrol af fødevarer er en præcis temperaturmåler absolut nødvendig.
Nøjagtige målinger er påkrævet ved håndtering af fødevarer
Selv om dit IR termometer med +/- 3 °C nøjagtighed og eksempelvis en fedtet linse viser -1 °C eller derover, kan du ikke vide dig sikker på at grænseværdien på de +5 °C overholdes!
Infrarøde termometre til måling af temperatur i fødevarer skal være nøjagtige for at kunne benyttes til egenkontrol og dokumentation. Alle Testos infrarøde temperaturmålere opfylder kravene til HACCP og er godkendt til fødevarer.
Et indstikstermometer eller et infrarødt termometer?
Et indstikstermometer har den fordel, at du med det samme får et måleresultat, hvor du med et infrarødt termometer skal vente lidt længere på et måleresultat. Indstikstermometeret kan måle kernetemperatur, hvorimod det infrarøde termometer kan måle overfladetemperatur og fem centimeter ned i emnet.
De populære infrarøde termometre er velegnet til hurtig kontrol af fødevaretemperatur i kølediske eller køleskabe, da du hurtigt kan kontrollere overfladetemperaturen på dit ferske kød, dine mælkeprodukter eller dine frysevarer.
Temperaturovervågning med datalogning
Til mere permanent temperaturmåling i kølediske anbefaler vi en datalogger fra Testo. Ved at sammensætte flere dataloggere i ét netværk, kan du enten trådløst eller via internet konstant overvåge alle dine køleskabe. Det hele kan kontrolleres via en app, hvor du også kan opsætte alarmer.
Infrarødt termometer (infrarød temperaturmåler) er velegnet til brug ved måling af temperatur i fødevarer
Fødevaretermometre må ofte ikke røre emnet, der måles i. Her kommer brugen af et infrarødt termometer ind i billedet, hvor du berøringsfrit kan måle temperatur i og på overfladen af fødevarer. Et infrarød termometer er efterhånden et nødvendigt måleinstrument til flere områder.
Opdag en revolution inden for temperaturmåling med vores infrarøde termometre. Uanset om du er professionel håndværker eller ønsker præcis temperaturmåling derhjemme, leverer vores infrarøde termometre nøjagtige resultater.
Hvorfor skal man anvende et infrarødt termometer?
6 tips til korrekt måling med IR infrarødt termometer
Husk at vi har kurser i måling af temperatur og måling af fødevaretemperatur.
Berøringsfri digital temperaturmåling
En af de mange fordele ved infrarøde termometre er, at du ikke påvirker måleresultatet idet hele temperaturmålingen foregår digitalt og trådløst.
Tre hurtige fordele ved et infrarødt termometer
IR-termometre er energimålere
Det vil sige at temperaturen skal beregnes, ud fra nedenstående formel:
Q = konst. * F * Cs * ε * T4
Emissionstallet som indgår i formlen, findes i tabeller. Emissionstallet er temperaturafhængigt. Det vil sige det ikke er afhængigt af temperaturen.
Temperaturen indgår i formlen som temperaturen i potens T4 (K). Det betyder, at du måler strålingen fra måleemnet og dermed temperaturen.
Infrarød temperaturmåling
Alle emner absorberer elektromagnetiske stråler i form af varme. Og denne varme udstråles igen fra emnet i form af infrarøde stråler. Det er denne stråling instrumenterne opfanger. Strålingen kommer kun fra emnets overflade – derfor er infrarøde målinger berøringsfrie overflademålinger.
Lasermarkering
Lasermarkeringerne på nogle af instrumenterne fungerer som en form for pegepindsmarkering – uden berøring. Derved kan du se, hvor på emnet der foretages måling.
Emissionsfaktoren
Mange emner afgiver ikke al den varme, som de absorberer, og afgivelsen er afhængig af bl.a. overfladen. Man kan korrigere for dette med emissionsfaktoren. Emissionsfaktoren er en numerisk værdi mellem 0 og 1. Jo mindre refleksion jo større emissionsfaktor.
Synsfeltet
Den infrarøde stråle skal dække hele målefeltet – og ikke mere. Bliver feltet ikke dækket korrekt, beregnes en middelværdi.
Infrarødt Termometer med hukommelse
Et termometer som Testo 826-2 er ideelt, hvis du vil lagre mange måleresultater direkte i fødevaretermometeret.
Infrarød højtemperaturmåling
Det kan sagtens lade sig gøre at måle høje temperaturer infrarødt, det kræver bare noget bedre måleudstyr end et standard IR termometer. Skal du måle ekstreme temperaturer kan et termometer som Testo 835-1 måle op til 600 grader celsius infrarødt.
Usikkerhed og fejlkilder ved infrarød temperaturmåling
De fleste IR termometre på markedet har en nøjagtighed på +/- 1 til 3 °C.
Hvordan fortolker du resultatet af din måling på kølevarer, der skal opbevares under +5 °C?
a) Hvis dit IR termometer har en nøjagtighed på +/- 1 °C og din måling viser +4 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
b) Hvis dit IR termometer har en nøjagtighed på +/- 3 °C og din måling viser +2 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
FAKTA: Dårlig vedligeholdelse og manglende rengøring af IR termometret øger unøjagtigheden!
Hvis linsen på dit IR termometer er ridset eller fedtet øges IR termometrets unøjagtighed. Erfaringer fra vores akkrediterede laboratorium viser at nøjagtigheden forringes med op til 3 °C. Hvad betyder det for eksemplet ovenfor, hvis fejlen er 3 ºC?
a) Hvis dit IR termometer har en nøjagtighed på +/- 1 °C og din måling viser +1 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
b) Hvis dit IR termometer har en nøjagtighed på +/- 3 °C og din måling viser -1 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
Det er derfor essentielt at vedligeholde og rengøre sit måleudstyr. Regelmæssig kalibrering af måleudstyr er også en absolut nødvendighed for at opretholde fødevaresikkerheden.
Kombinationstermometer infrarødt med ekstern føler
Testos termometer 845 kan tilsluttes en ekstern temperaturføler, så du kan kontrollere om dine infrarøde målinger er præcise nok. Du kan tilslutte en ekstern føler til T830-T4 Eksempelvis til at fastslå emissionsgrader eller udføre kontrolmålinger. Den dobbelte lasermarkering viser målefeltet med stor præcision. Thermometer til indstik i fødevarer er den mest præcise metode til at måle fødevaretemperatur med. Det optimale måleresultat findes altid med en indstiksføler, men til hurtige kontrolmålinger er infrarød vejen frem.
FAQ - Infrarød termometer
SPØRGSMÅL:
SVAR:
SPØRGSMÅL:
SVAR:
FAKTA
Læs mere om måleudstyr her og se produktvideoer på vores YouTube kanal.